Veelgestelde vragen - Installatie en onderhoud

Akoestiek & systeemplafonds   |   Brand en veiligheid van plafonds    |    Installatie en onderhoud van Armstrong-systeemplafonds   |   Overige aspecten van systeemplafonds   

Installatie

 1. Wat kost in het algemeen een geïnstalleerd Armstrong-plafond?
 2. Wat is de geschatte installatietijd voor Armstrong-plafonds?
 3. Ik wil geen ophangsysteem zien, welke geschikte Armstrong-plafondsystemen hebt u hiervoor?
 4. Hoe lang kunnen jullie hangers zijn?
 5. Welke hangers moeten worden gebruikt voor een Metal Clip-In-plafond?
 6. Met welk bevestigingsmateriaal moet ik de hangers aan het bouwkundig plafond bevestigen?
 7. Moet ik de hangers op het naastliggende hoofdprofiel van een zichtbaar Armstrong-ophangsysteem verplaatst aanbrengen?
 8. Welke hangers moet ik gebruiken bij een corrosiebestendig ophangsysteem?
 9. Wat is de minimale plenumdiepte voor het installeren van systeemplafonds?
 10. Ik wil een plafond monteren onder een hoek van ongeveer 30° Moeten de hoofdprofielen 'in de lengte van' of 'dwars op' de helling lopen?
 11. Hoe maak ik een schuine opstand in Armstrong-plafonds?
 12. Wat adviseert Armstrong Ceiling Solutions voor het maken van een 250 mm opstand in een plafond?
 13. Wat vindt Armstrong Ceilings van het verlagen van de randafwerking naar de onderzijde van Tegular/MicroLook-tegels, zodat er geen sponning in de randtegels hoeft te worden gemaakt? Waar moet ik op letten?
 14. Wat is de hart-op-hartmaat van de gaten voor de dwarsprofielen in Armstrong-hoofdprofielen?
 15. Wat is de totale hoogte van zichtbare Armstrong-ophangprofielen?
 16. Hoe kan ik een Armstrong-systeemplafond aansluiten op een gipsplaatstrook?
 17. Op welke hart-op-hartafstand moet de randafwerking worden bevestigd?
 18. Op de hoeken maak ik een dummy-verstek in de randafwerking door één kant onder 45° af te knippen en het andere deel te laten overlappen. Is dit goed?
 19. Als ik een Armstrong Axal Vector-tegel gebruik, heb ik dan veiligheidsclips nodig?
 20. Kan ik de bovenregel van een scheidingswand aan een Armstrong-plafond bevestigen?
 21. Moet ik de snijranden van minerale tegels met lage dichtheid opnieuw afdichten? Zo ja, welke verf moet ik gebruiken?
 22. Hoe kan ik Armstrong-tgels aan de rand snijden?
 23. Armstrongs normale aanbeveling voor hart-op-hartafstanden van hangers voor zichtbare ophangsystemen is 1200 mm. Kan dit worden verhoogd?
 24. Ik moet een Armstrong-plafond 600x600 mm met zichtbaar ophangsysteem installeren in een schoolzaal, maar ik kan dit alleen aan stalen balken ophangen met een hart-op-hartafstand van 2,4 m. Ik begrijp dat deze afstand groter is dan geschikt is voor standaard ophangsystemen van Armstrong, wat kan ik doen?
 25. Wat is het maximumgewicht van een reclamebord dat ik aan een Armstrong-plafond kan hangen?
 26. Wat is het maximumgewicht van de tegel die ik in een zichtbaar Armstrong-ophangsysteem kan plaatsen?
 27. Wat is het maximumgewicht van de verlichtingsarmaturen die in een Armstrong-ophangsysteem gelegd kunnen worden?
 28. Kunnen Armstrong-plafonds het gewicht van lichtarmaturen en ventilatieroosters dragen?
 29. Kunnen Armstrong-plafondtegels het gewicht van een spotje met kleine diameter dragen?
 30. Hoe kan ik vaststellen of een tegel vierkant is?
 31. Kan ik Armstrong-tegels gebruiken met een ophangsysteem van een andere fabrikant?
 32. Hoe installeer ik een thermische expansievoeg in Armstrong-plafonds?
 33. Welke armaturen raadt Armstrong Ceilings aan voor hun plafonds met zichtbaar ophangsysteem?
 34. Welke Armstrong-plafonds zijn geschikt voor gebruik in natte of zeer vochtige ruimten?
 35. Kunnen Armstrong-plafonds buiten worden toegepast?
 36. Wat veroorzaakt 'patroonvervuiling' op een plafondtegel?
 37. Kunnen Armstrong-tegels worden overgeschilderd en zo ja, welke verf wordt geadviseerd?
 38. Ik moet een paar Armstrong minerale tegels bijwerken die de elektricien licht beschadigd heeft. Welke verf wordt geadviseerd?
 39. Mijn plafond is licht vervuild geraakt, hoe kan ik het schoonmaken?

 • 1. V:  Wat kost in het algemeen een geïnstalleerd Armstrong-plafond?

A: De kosten van een geïnstalleerd Armstrong-plafond hangen van veel factoren af, zoals de grootte en vorm van de ruimte, de plafondhoogte en eventuele hoogteverschillen en natuurlijk het geselecteerde plafondtype. Uw Technical Sales-team kan u richtprijzen geven voor een budget, maar u moet met een plafondmontagebedrijf praten voor een gedetailleerde offerte. Armstrong kan een lijst van Omega-montagebedrijven in uw omgeving verstrekken.

Terug naar boven ^


 • 2. V:  Wat is de geschatte installatietijd voor Armstrong-plafonds?

A: De installatietijd voor elk Armstrong-plafond hangt af van vele factoren, zoals de grootte en de vorm van de kamer, de plafondhoogte en eventuele hoogteverschillen, of er meubels of andere obstakels aanwezig zijn en hoeveel personeel gebruikt wordt. Het plafondmontagebedrijf voor het project, zal deze informatie kunnen verstrekken.

Terug naar boven ^


 • 3. V:  Ik wil geen ophangsysteem zien, welke geschikte Armstrong-plafondsystemen hebt u hiervoor?

A: Voor een volledig verdekt ophangsysteem met Armstrong minerale tegels kunt u Planks met SL2- of K2C2-randdetail overwegen. Armstrong Wood 600x600-tegels zijn ook leverbaar met SL2-randdetail, terwijl de Clip-In-systemen voor metalen tegels een onzichtbaar ophangsysteem hebben.
Als een semiverdekt ophangsysteem aanvaardbaar is, dan bieden de tegels met Vector-randdetail in mineraal, hout of metaal een nette oplossing.

Terug naar boven ^


 • 4. V:  Hoe lang kunnen jullie hangers zijn?

A: Een draadhanger heeft geen maximum lengte. De lengte heeft geen invloed op de treksterkte of het draagvermogen.

De maximum lengte van andere Armstrong-hangsystemen wordt bepaald door de lengte van de afzonderlijke onderdelen en de bevestigingsmiddelen die leverbaar zijn.

Als een draadhanger of montageprofiel moet worden verlengd, moet ervoor worden gezorgd dat de bezwijksterkte van de gebruikte mechanische verbinding niet minder is dan de toelaatbare belasting van elk van de betreffende accessoires voor ophangsystemen, waarvan de informatie is gepubliceerd in de brochure Armstrong-ophangsystemen.

Terug naar boven ^


 • 5. V:  Welke hangers moeten worden gebruikt voor een Metal Clip-In-plafond?

A: Metal Clip-In-tegels worden geïnstalleerd door ze omhoog te duwen in het verdekte klemprofiel. Daarom moeten alle hangers voldoende stijf zijn om de opwaartse krachten te weerstaan en daarom zijn draadhangers of soortgelijke dunne hangers niet aanbevolen.

Terug naar boven ^


 • 6. V:  Met welk bevestigingsmateriaal moet ik de hangers aan het bouwkundig plafond bevestigen?

A: Armstrong Ceilings geeft geen aanbevelingen voor de bevestiging tegen het bouwkundig plafond, omdat dit afhangt van het materiaal en de constructie van het plafond, evenals de belasting door het plafond. In alle gevallen moet erop worden gelet dat de uittreksterkte van de bevestiging niet lager is dan de toelaatbare belasting voor de hanger die in de brochure Armstrong-ophangsystemen is gepubliceerd. Meer advies kan worden verkregen van fabrikanten van bevestigingsmateriaal zoals Fischer, Hilti enz.

Terug naar boven ^


 • 7. V:  Moet ik de hangers op het naastliggende hoofdprofiel van een zichtbaar Armstrong-ophangsysteem verplaatst aanbrengen?

A: Tenzij het bestek dit vereist (misschien omdat er regelmatige obstructies in het plenum zijn), is er geen constructieve of esthetische reden om dit te doen.

Terug naar boven ^


 • 8. V:  Welke hangers moet ik gebruiken bij een corrosiebestendig ophangsysteem?

A: Armstrongs corrosiebestendige hoekprofiel (BP T1924LB) kan ook gebruikt worden als hanger voor het ophangsysteem.

Terug naar boven ^


 • 9. V:  Wat is de minimale plenumdiepte voor het installeren van systeemplafonds?

A: Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van twee factoren, namelijk de gebruikte tegel en het ophangsysteem, en praktische overwegingen van de installateur om zijn handen in het plenum te krijgen om de hangers aan de hoofdprofielen te verbinden.

Voor inlegplaatsystemen, waar de plaat door het rooster wordt gestoken, voor deze op zijn plaats te laten zakken en omgekeerd te verwijderen, is ongeveer 150 mm van het plafond tot de bovenkant van het hoofdprofiel nodig. Voor tegels met Vector-randdetails of Metal Clip-In-tegels, die van onderaf in het ophangsysteem worden geïnstalleerd, is minder ruimte nodig voor manoeuvreren, zodat installatie van het ophangsysteem bepalend is. Natuurlijk kunnen installaties in het plenum zoals kanalen, pijpen of elektrische leidingen een grotere maat vereisen.

Terug naar boven ^


 • 10. V:  Ik wil een plafond monteren onder een hoek van ongeveer 30°. Moeten de hoofdprofielen 'in de lengte van' of 'dwars op' de helling lopen?

A: Hoofdrails moet u in de lengte van de helling laten lopen. Als ze dwars op een helling lopen, zullen de hoofdprofielen 'verdraaien' ten opzichte van de verticale hangers en niet correct opgehangen zijn, wat kan leiden tot vervorming en schade aan het ophangsysteem.

Terug naar boven ^


 • 11. V:  Hoe maak ik een schuine opstand in Armstrong-plafonds?

A: Armstrongs hoofdbrochure geeft getekende details voor zowel schuine als verticale opstanden, maar als deze niet aan uw wensen voldoen, neem dan contact op met uw Technical Sales-team voor meer informatie.

Terug naar boven ^


 • 12. V:  Wat adviseert Armstrong voor het maken van een 250 mm opstand in een plafond?

A: Armstrong Axiom-profielen bieden een zeer nette oplossing. 200 mm en 50 mm profielen of 150 mm en 100 mm profielen die verticaal worden samengevoegd, zorgen voor de juiste hoogte.

Terug naar boven ^


 • 13. V:  Wat vindt Armstrong van het verlagen van de randafwerking naar de onderzijde van Tegular/MicroLook-tegels zodat er geen sponning in de randtegels hoeft te worden gemaakt? Waar moet ik op letten?

A: Als het bestek dit toelaat, dan is het een praktische oplossing. De uiteinden van het ophangsysteem moeten echter worden ondersteund op de hoogte passend bij de gebruikte tegel. Armstrong levert hiervoor kleine pluggen voor zowel 24 mm- en 15 mm-ophangsystemen, hoewel deze niet geschikt zijn voor metalen tegels.

Terug naar boven ^


 • 14. V:  Wat is de hart-op-hartmaat van de gaten voor de dwarsprofielen in Armstrong-hoofdprofielen?

A: Deze variëert afhankelijk van het type en de lengte van het hoofdprofiel, de volledige details voor de verschillende typen die we leveren, zijn vermeld in de brochure Armstrong-ophangsystemen.

Terug naar boven ^


 • 15. V:  Wat is de totale hoogte van zichtbare Armstrong-ophangprofielen?

A: Dit hangt af van het betreffende profiel, daarom zijn alle benodigde afmetingsdetails vermeld in de brochure Armstrong-ophangsystemen.

Terug naar boven ^


 • 16. V:  Hoe kan ik een Armstrong-systeemplafond aansluiten op een gipsplaatstrook?

A: Als zowel het plafond als de rand rondom op hetzelfde niveau liggen, dan kan met Armstrong Axiom Transitions een perfecte integratie van beide materialen gemaakt worden. Als de gipsplaatstrook hoger of lager dan het plafondniveau ligt, bieden Armstrong Axiom-profielen een zeer nette oplossing. Indien nodig kunnen Armstrong Axiom-profielen verticaal worden samengevoegd om het vereiste hoogteverschil te krijgen.

Terug naar boven ^


 • 17. V:  Op welke hart-op-hartafstand moet de randafwerking worden bevestigd?

A: 450 tot 600 mm is normaal, maar de werkelijke omstandigheden in de bouw bepalen wat geschikt is voor de omstandigheden, mits de toegelaten belasting/overspanning niet overschreden wordt.

Terug naar boven ^


 • 18. V:  Op de hoeken maak ik een dummy-verstek in de randafwerking door één kant onder 45° af te knippen en ehet andere deel te laten overlappen. Is dit goed?

A: Dit is een uitvoerbaar detail, maar u moet controleren of het bestek of uw klant uw voorstel accepteert.

Terug naar boven ^


 • 19. V:  Als ik een Armstrong Axal Vector-tegel gebruik, heb ik dan veiligheidsclips nodig?

A: Welke toepassing hebt u in gedachten? Veiligheidsclips zijn niet leverbaar voor Armstrong Axal-tegels, maar de tegel kan worden bevestigd in een Armstrong Prelude 24 XL2-ophangsysteem door de pasplaatlipjes die standaard zijn aangebracht op elke niet-bevestigingskant om te vouwen. Dit detail kan worden gebruikt als de toegang door onbevoegden tot het plenum moet worden verhinderd of als bij sportaccomodaties de inslag van een bal de platen kan losdrukken.

Terug naar boven ^


 • 20. V:  Kan ik de bovenregel van een scheidingswand aan een Armstrong-plafond bevestigen?

A: Ja, we hebben specifieke details en accessoires om dit te realiseren. Als het plafond echter brandwerend is, moet u voorzichtig zijn dat de uitzetting van het ophangsysteem niet nadelig wordt beïnvloed.

Terug naar boven ^


 • 21. V:  Moet ik de snijranden van minerale tegels met lage dichtheid opnieuw afdichten? Zo ja, welke verf moet ik gebruiken?

A: Dit kan afhankelijk zijn van de plaats waar de tegels worden toegepast. Bijvoorbeeld bij voedselproductie, bereidings- en eetruimten kan het opnieuw afdichten nuttig zijn om te voorkomen dat losse vezels in de lucht terechtkomen. Neem contact op met de bestekschrijver als de bestekstekst niet duidelijk is.

Als snijranden ter plaatse opnieuw afgedicht moeten worden, adviseren wij het gebruik van een PVA-lijm voor bouwtoepassingen, gemengd met water in de verhouding 1:1 of zodanig dat de oplossing geschikt is voor het aanbrengen met een borstel.

Als de snijranden zichtbaar zijn en moeten passen bij de kleur van de zichtzijde van de plaat, dan is de PVA een goede grondlaag voor de afwerklaag.

Terug naar boven ^


 • 22. V:  Hoe kan ik Armstrong-tegels aan de rand snijden?

A: Armstrong minerale tegels kunnen worden gesneden, en indien nodig kan een nieuwe Tegular/MicroLook-rand worden gemaakt met een scherp stanleymes. Desgewenst kunnen deze snijranden dan opnieuw worden geverfd.

Armstrongs houten tegels kunnen alleen met een handzaag of een elektrische zaag met een fijngetand zaagblad worden gezaagd.

Armstrongs metalen tegels kunnen het beste worden geknipt met een schaar of gezaagd met een lintzaag die geschikt is voor plaatmetaal.

Terug naar boven ^


 • 23. V:  Armstrongs normale aanbeveling voor hart-op-hartafstanden van hangers voor zichtbare ophangsystemen is 1200 mm. Kan dit worden verhoogd?

A: Ja, dat kan mogelijk zijn, afhankelijk van het gebruikte ophangsysteem en de geselecteerde tegel. Daarom zijn alle gegevens van de belastingscapaciteit van ophangsystemen voor normale lay-outs vermeld voor de verschillende typen die we hebben in de brochure Armstrong-ophangsystemen. Voor speciale 'niet-standaard'-lay-outs kan uw Technical Sales-team meer informatie geven over mogelijke hart-op-hartafstanden.

Terug naar boven ^


 • 24. V:  Ik moet een Armstrong-plafond 600x600 mm met zichtbare ophangsysteem installeren in een schoolzaal, maar ik kan dit alleen aan stalen balken ophangen met een hart-op-hartafstand van 2,4 m. Ik begrijp dat deze afstand groter is dan geschikt is voor standaard ophangsystemen van Armstrong, wat kan ik doen?

A: Armstrong Prelude 24, 15 of Silhouette ophangsystemen worden normaal gesproken opgehangen met een hart-op-hart afstand van 1200 mm en hoewel deze afstand kan worden vergroot voor onze lichtere tegels, is 2,4 m te groot. U kunt dan Armstrong Prelude Sixty2-hoofdprofielen gebruiken die 2,4 m kunnen overspannen, mits het tegelgewicht (en eventuele extra deken) niet meer is dan 2,3 kg/m2. Als u liever een standaard ophangsysteem gebruikt, kunt u een subsysteem monteren waaraan het ophangsysteem om de 1200 mm kan worden bevestigd. Armstrong levert geen constructieve stalen profielen, daarom moet u contact opnemen met een gespecialiseerde leverancier voor details over de profielafmetingen, bevestigingen enz.

Terug naar boven ^


 • 25. V:  Wat is het maximumgewicht van een reclamebord dat ik aan een Armstrong-plafond kan hangen?

A: Dit hangt af van hoe dicht bij elkaar de borden zich bevinden, waar ze aan het ophangsysteem\ worden opgehangen en natuurlijk het type ophangsysteem. Armstrong Ceilings levert specifieke accessoires waarmee bevestiging op de zichtbare ophangsystemen mogelijk is, maar u moet contact opnemen met uw Technical sales-team voor specifiek advies over de belasting.

Terug naar boven ^


 • 26. V:  Wat is het maximumgewicht van de tegel die ik in een zichtbaar Armstrong-ophangsysteem kan plaatsen?

A: Dit hangt af van het type ophangsysteem dat gebruikt wordt, daarom zijn alle gegevens van de belastingscapaciteit van ophangsystemen voor normale lay-outs vermeld in de brochure Armstrong-ophangsystemen. Als uw ontwerp van het ophangsysteem niet in de voorbeelden is opgenomen, neem dan contact op met uw Technical Sales-team voor meer informatie.

Terug naar boven ^


 • 27. V:  Wat is het maximumgewicht van de verlichtingsarmaturen die in een Armstrong-ophangsysteem gelegd kunnen worden?

A: Hier is geen simpel antwoord op, omdat het afhankelijk is van verschillende factoren zoals: worden de armaturen ondersteund op de bulb of flens van het ophangsysteem, ondersteund op het hoofdprofiel, primaire dwarsprofiel of secundaire dwarsprofiel? Armstrong Ceiling Solutions heeft een datasheet met gedetailleerde informatie dat verkrijgbaar is bij uw Technical Sales-team.

Terug naar boven ^


 • 28. V:  Kunnen Armstrong-plafonds het gewicht van lichtarmaturen en ventilatieroosters dragen?

A: Armaturen kunnen normaal gesproken op het ophangsysteem worden gelegd, onder voorbehoud van bepaalde eisen. Armstrong Ceilings heeft een datasheet met onze aanbevelingen dat beschikbaar is bij uw Technical Sales-team. Dynamische armaturen zoals actieve ventilatieroosters mogen niet rechtstreeks op het ophangsysteem worden gelegd, omdat trillingen in het ventilatierooster kunnen worden overgedragen naar het ophangsysteem en zo onaanvaardbaar geluid produceren.

Terug naar boven ^


 • 29. V:  Kunnen Armstrong-plafondtegels het gewicht van een spotje met kleine diameter dragen?

A: Er is geen simpel antwoord op deze vraag, omdat het zeer afhankelijk is van de grootte en het gewicht van de spot en het type tegel dat wordt gebruikt. In essentie zijn Armstrong-tegels ontwikkeld om alleen hun eigen gewicht te dragen, dus Armstrong Ceilings adviseert om een proef uit te voeren met spotjes en tegels vóór de installatie. Als het gewicht van de spot te grote doorbuiging of beschadiging van de plaat veroorzaakt, kunt u een gipsplaat op de achterkant van de tegel gebruiken om de belasting af te voeren naar de flenzen van het ophangsysteem.

Terug naar boven ^


 • 30. V:  Hoe kan ik vaststellen of een tegel vierkant is?

A: Meet de diagonalen op de voorzijde of achterzijde. Perfect vierkante platen zullen gelijke afmetingen hebben.

Terug naar boven ^


 • 31. V:  Kan ik Armstrong-tegels gebruiken met een ophangsysteem van een andere fabrikant?

A: Armstrong-tegels zijn speciaal ontwikkeld en geproduceerd voor gebruik met Armstrong-ophangsystemen en alle bijbehorende meetbare technische prestaties, zoals akoestiek, brand, vochtbestendigheid, belasting enz. zijn verkregen onder testomstandigheden voor de combinatie van tegels en ophangsystemen. Daarom, als u Armstrong-tegels gebruikt met een ophangsysteem van een andere fabrikant, moet u zelf bepalen of die toepassing geschikt is en houd er rekening mee dat de technische en esthetische prestaties van het systeem niet door Armstrong kunnen worden gegarandeerd.

Terug naar boven ^


 • 32. V:  Hoe installeer ik een thermische expansievoeg in Armstrong-plafonds?

A: Armstrong Ceilings levert geen expansievoegen of specifieke details daarvoor maar realiseert zich dat ze soms nodig zijn bij grotere bouwconstructies. Verdere technische informatie is verkrijgbaar bij uw Technical Sales-team.

Terug naar boven ^


 • 33. V:  Welke armaturen raadt Armstrong Ceilings aan voor hun plafonds met zichtbaar ophangsysteem?

A: Armstrong Ceilings adviseert of ondersteunt geen producten van andere fabrikanten, hoewel we weten dat bepaalde armaturen met onze plafonds kunnen worden gebruikt. Armstrong Ceilings weet dat de meeste grote fabrikanten armaturen hebben die geschikt zijn voor integratie in modulaire systeemplafonds. Verdere details kunt u bij hen krijgen over welke armaturen geschikt zijn voor de Armstrong-tegels en het ophangsysteem dat u wilt gebruiken.

Terug naar boven ^


 • 34. V:  Welke Armstrong-plafonds zijn geschikt voor gebruik in natte of zeer vochtige ruimten?

A: Vier van de Armstrong-plafondproducten, Ceramaguard-, Newtone-, Hydroboard- en Metal Plain-tegels (ongeperforeerd) die zowel aan de voor- als achterkant zijn geschilderd, zijn geschikt voor gebruik in omstandigheden tot 100% RV, die kunnen optreden in ruimten zoals zwembaden, douches, wasserettes en sommige productieprocessen. Echter geen van deze platen moet permanent direct aan water worden blootgesteld.

Alleen het Armstrong Prelude corrosiebestendig ophangsysteem mag gebruikt worden met Ceramaguard, Newtone, Hydroboard en Metal Lay-In-tegels, terwijl voor Metal Clip-In-tegels alle onderdelen van het ophangsysteem moeten worden verzinkt.

Terug naar boven ^


 • 35. V:  Kunnen Armstrong-plafonds buiten worden toegepast?

A: De twee belangrijkste overwegingen met betrekking tot het toepassen van systeemplafonds buiten zijn vocht en windbelasting.

Vier van de Armstrong-plafondproducten, Ceramaguard-, Newtone-, Hydroboard- en Metal Plain-tegels (ongeperforeerd) die zowel aan de voor- als achterkant zijn geschilderd, zijn geschikt voor gebruik in omstandigheden tot 100% RV, die buiten kunnen optreden, hoewel geen van deze platen ooit aan directe neerslag mogen worden blootgesteld. Windbelasting kan echter even belangrijk zijn door de winddruk of windzuiging op de plafonds die zowel tegels als ophangsysteem kan losdrukken en beschadigen. Omdat de windkracht sterk varieert afhankelijk van zowel de topografische als geografische locatie, moet u een constructeur een grondige analyse laten uitvoeren voordat tot buitentoepassing wordt besloten.

Alleen het Armstrong Prelude corrosiebestendig ophangsysteem mag worden toegepast als een zichtbaar ophangsysteem buiten wordt gebruikt. Er moet een stijve ophanging en opwaaiveren worden toegepast en bij gebruik van Axal Vector moeten de pasplaatlipjes op elke plaat worden omgevouwen. Metal Clip-iI-tegels kunnen ook worden gebruikt, maar dan moeten alle onderdelen van het ophangsysteem verzinkt worden en de hoeken van elke tegel moeten met behulp van veiligheidsclips worden vastgezet.

Terug naar boven ^


 • 36. V:  Wat veroorzaakt 'patroonvervuiling' op een plafondtegel?

A: Patroonvervuiling op de voorzijde van een plafondtegel kan het gevolg zijn van drie negatieve oorzaken.

1) Er kan vuil water op de achterkant van de tegel zijn gedruppeld en naar de voorzijde zijn doorgesijpeld waardoor vlekken ontstaan. Deze zullen normaal gesproken geel of bruin zijn en waarschijnlijk worden veroorzaakt door roestverontreiniging.

2) Tegels in de directe nabijheid van ventilatieroosters vertonen soms zwarte vlekken of strepen. Dit komt doordat vuil in de lucht zich op het oppervlak van de plaat afzet, omdat de lucht wordt uitgeblazen of afgezogen door het verdeelsysteem. Gladde platen, zoals Plain of Metal Plain worden minder snel aangetast.

3) Warmte uit een ruimte zal stijgen (door convectie) en door een systeemplafond naar het (normaal gesproken) koelere plenum stromen. Kleine vuildeeltjes in de atmosfeer stijgen mee en worden op het oppervlak van de plafondtegel afgezet. Echter, als de thermische isolatie van de tegel niet gelijkmatig is (zoals vaak voorkomt bij metalen tegels met kussens van minerale wol aan de achterkant die niet zorgvuldig vlak worden gelegd, vooral bij de hoeken), dan wordt het vuil ongelijkmatig afgezet met meer vuil op "koude plekken" en dit tekent zich af als stro-, bruin- of grijskleurige vlekken.

Terug naar boven ^


 • 37. V:  Kunnen Armstrong-tegels worden overgeschilderd en zo ja, welke verf wordt geadviseerd?

A: Armstrong Ceilings geeft geen advies voor verf voor de volledige renovatie van onze plafonds. Armstrong Ceilings realiseert zich dat er gespecialiseerde bedrijven zijn die schoonmaak- of renovatiediensten kunnen aanbieden. Het besluit om Armstrong minerale of metalen tegels over te schilderen moet echter zorgvuldig worden bekeken, omdat afhankelijk van het patroon aan de voorzijde (fissuratie, perforaties, vliezen enz.), het gebruikte verftype en de dikte van de toegepaste laag (of lagen), de technische prestaties van de tegel zoals geluidabsorptie, brandgedrag, doorbuiging, lichtreflectie enz. negatief kunnen worden beïnvloed. In geval van twijfel moeten op overgeschilderde monsters een laboratoriumtest worden uitgevoerd om eventuele verschillen in technische en wettelijke prestaties te beoordelen. Het is onwaarschijnlijk dat de platen kunnen worden overgeschilderd terwijl ze nog in het ophangsysteem liggen, maar in ieder geval moet het advies van een professionele schilder worden ingewonnen.

Let op dat bij het overschilderen van plafondtegels die door Armstrong Ceilings zijn geleverd, elke garantie vervalt die voor de nieuwe tegels is verstrekt.

Terug naar boven ^


 • 38. V:  Ik moet een paar Armstrong minerale tegels bijwerken die de elektricien licht beschadigd heeft. Welke verf wordt geadviseerd?

A: Armstrong Ceiling Solutions maakt een eigen bijwerkverf in blikken van1 liter die verkrijgbaar zijn bij Armstrong distributeurs. Als deze niet beschikbaar zijn, kan een standaard emulsieverf worden gebruikt. Let op dat er kleurverschil kan zijn.

Terug naar boven ^


 • 39. V:  Mijn plafond is licht vervuild geraakt, hoe kan ik het schoonmaken?

A: De aanbevolen reinigingsmethoden van Armstrong zijn afhankelijk van het gebruikte type tegel en de mate van vervuiling. Armstrong Ceilings heeft een onderhoudsbrochure waarin het nodige advies is opgenomen, vraag daarom een kopie bij uw Technical Sales-team.

Terug naar boven ^


STAAT HET ANTWOORD DAT U ZOEKT ER NIET TUSSEN?

We helpen u graag!

Telefoon: +31 (0) 76 5230200 (NL) +32 (0) 2230072 (BE)