WIST U DAT...

... we gemiddeld 90% van onze tijd in gebouwen doorbrengen? De juiste balans tussen akoestiek, thermisch en visueel comfort samen met een goede luchtkwaliteit verbetert de gezondheid, het welzijn, productiviteit op het werk en leerresultaten.

          Hierboven afgebeeld: Bioguard Acoustic

 

KWALITEIT VAN DE BINNENLUCHT

Uitdaging

De Wereld Gezondheidsorganisatie meldt dat in 30% van de nieuwe en gerenoveerde gebouwen grote klachten bestaan met betrekking tot de kwaliteit van de binnenlucht.

Daarnaast verlagen een slechte luchtkwaliteit en hogere temperaturen de prestaties van werknemers systematisch met wel 10%.

 

GOED OM TE WETEN

Plafondproducten met lage VOC-emissies dragen bij aan LEED®, BREEAM, HQE, DGNB, WELL Building Standard en Ska punten.

 

IN BEPAALDE BINNENRUIMTEN ZOALS LABORATORIA

is het van cruciaal belang om het aantal deeltjes in de lucht te beperken door een 'cleanroom'-omgeving te creëren met producten die zijn gecertificeerd overeenkomstig ISO 14644-1.

Armstrong biedt oplossingen voor ruimten met minimumeisen of de strengste eisen.

 

AKOESTISCH COMFORT

Oplossing

SAMENWERKPLEKKEN: Plafondeilanden en verticale baffles zijn geschikte oplossingen als aanvulling op hoge en lage meubelsystemen in en tussen ruimten. Kies absorberende producten (tot 1,00 αw in het OP assortiment en OPTIMA L CANOPIES)

AANDACHTSGEBIED:  Plafonds met hoge tot gemiddelde absorptie en overlangsgeluidisolatie, gemiddelde tot hoge meubelpanelen en elektronische geluidsmaskering zijn allemaal ontwerpelementen die kunnen worden overwogen. Kies plafondsystemen met hoge prestaties voor overlangsgeluidisolatie (tot 43 dB voor ULTIMA+ dB planks)

PRIVACYGEBIEDEN:  Plafonds met hoge overlangsgeluidisolatie en gemiddelde absorptie, wanden met hoge overlangsgeluidisolatie en elektronische geluidsmaskering zijn allemaal ontwerpelementen die kunnen worden overwogen. Kies plafondsystemen met hoge prestaties voor overlangsgeluidisolatie (tot 43 dB voor ULTIMA+ dB planks)

Download Armstrongs prestatietabellen van de beoordelingstool voor duurzame gebouwen voor de akoestische waarden.

Het behalen van de juiste akoestiek voor specifieke ruimten wordt erkend met LEED®, BREEAM, HQE, DBNG, WELL Building Standard en Ska punten

 

VISUEEL COMFORT

THERMISCH COMFORT

Hiervoor bieden plafondeilanden een ideale oplossing. Hoe? Door ontwerpelementen aan een ruimte toe te voegen en het akoestische en visuele comfort te behouden.