WIST U DAT...

...Armstrong de eerste fabrikant van plafondtegels in Europa is die het Cradle to Cradle®-certificaat heeft behaald.

          Bovenstaande foto: Ultima + (l) en Perla OP 0.95 (r)

CRADLE TO CRADLE®-ONTWERP

Armstrong Ceiling Solutions is de eerste fabrikant van plafondplaten in Europa die een Cradle to Cradle®-certificaat heeft behaald.

Cradle to Cradle® herdefinieert design als een positieve, regeneratieve kracht. Onze certificering helpt klanten om producten te kopen die zijn ontworpen voor recycling, waarbij gebruik wordt gemaakt van productieprocessen die het waterverbruik minimaliseren, duurzame energie gebruiken en sociale verantwoordelijkheid erkennen.

Een deel van een nieuwe generatie duurzame en akoestische plafonds is Cradle to Cradle™-gecertificeerd.

 

Veel van onze ophangsystemen zijn ook Cradle to Cradle™-gecertificeerd.

Voordelen

Het Cradle to Cradle®-programma is ontwikkeld om te voldoen aan de groeiende vraag van klanten voor duurzame producten, waarbij C2C-certificering al een eis begint te worden voor bouwprojecten in de Verenigde Staten en Europa. De voordelen zijn:

 • Het helpt bestekschrijvers en klanten door het doolhof van milieuclaims en levert een transparant mechanisme waarmee de duurzaamheid van concurrerende producten kan worden vergeleken.
 • Klanten worden geholpen met de keuze van goede en gezonde materialen zonder meer te hoeven betalen.
 • Het zorgt voort transparantie met betrekking tot materiaalveiligheid.
 • Het zorgt voor een veiliger omgeving voor gebruikers van het gebouw.
 • Het is een toegevoegde waarde voor het project en is onderdeel van het Armstrong-recyclingprogramma voor plafonds.
 • De bescherming en instandhouding van ons milieu voor toekomstige generaties wordt gehoplen door hulpbronnen langer in de economie te houden.

CRADLE TO CRADLE®-programma

De Cradle to Cradle™-gecertificeerde productstandaard biedt een permanente verbetering van de ontwikkeling van kwaliteitsproducten.

 • Producten worden beoordeeld in vijf kwaliteitscategorieën.
 • Productcertificatie wordt toegekend op vijf niveaus.
 • Cradle to Cradle® is een continu verbeterplatform.

Ga voor meer informatie over Cradle to Cradle Certified™ naar de website van het Cradle to Cradle® Products Innovation Institute

 

Gezonde materialen

Gezonde materialen

Elke grondstof moet veilig zijn en niet schadelijk zijn voor de gezondheid of het milieu.

Bij Armstrong ontwerpen we plafondproducten die veilig en gezond zijn voor de mens en het milieu, van productie tot gebruik en hergebruik.

We kennen de chemische ingrediënten van elk materiaal in onze producten en we blijven innoveren en optimaliseren naar veiliger materialen.

 

Hergebruik van materialen

Hergebruik van materialen

Productontwerpen die zijn gemaakt van materialen die uit de natuur of industrie afkomstig zijn en daar weer veilig naar terug kunnen keren. 

Armstrong minerale plafondtegels zijn ontwikkeld voor recycling.

Ons unieke recyclingprogramma voor plafonds haalt oude plafondplaten uit gebouwen en recyclet (upcyclet) deze naar nieuwe plafondplaten in onze eigen fabrieken.

We gebruiken tot 5% snel-hernieuwbare materialen met een gerecyclede inhoud tussen 30% en 64%, inclusief gerecyclede inhoud na consumptie in de vorm van krantenpapier en oude plafondplaten afkomstig van de markt.

De minerale plafondtegels zijn 100% recyclebaar en kunnen aan het eind van hun levensduur veilig worden gerecycled.

 

Duurzame energie en koolstofbeheer

Duurzame energie

Streven naar een toekomst waarin alle producten worden gefabriceerd met behulp van 100% schone, hernieuwbare energie.

Armstrong spant zich in om de ecologische voetafdruk van hun processen te verkleinen door het energieverbruik te verminderen.

We blijven doorgaan met het verhogen van het percentage duurzame energie dat voor onze plafondplaten en ophangsystemen wordt gebruikt. Bovendien hebben we een strategie- en investeringsprogramma ontwikkeld om het gebruik van energie uit fossiele brandstoffen te verminderen.

Duurzame energie vertegenwoordigt tussen 22% en 100% van het elektriciteitsverbruik.

Bij het ontwikkelen van producten wordt het energiegebruik in de vergelijking uitgedrukt in materiaalgebruik en waterbelasting.

 

Waterbeheer

Waterbeheer

Schoon water moet beheerd worden als een kostbare hulpbron en een essentieel mensenrecht.

Water is van cruciaal belang voor Armstrongs activiteiten en we blijven ons gebruik van water op een verantwoordelijke en duurzame manier beheren. Op deze wijze verminderen we systematisch onze consumptie van deze waardevolle natuurlijke hulpbron.

We hebben de principes van waterbeheer overgenomen van de Hannover Principles on Design for Sustainability en de World Business Council for Sustainable Development Water Principles, waaronder:

 • Fysieke behandeling van water op locatie voordat het wordt afgevoerd naar het plaatselijke waterbedrijf voor verdere behandeling
 • Er is een cyclisch concept voor water afkomstig van oppervlaktewater, grijs water of water dat wordt gebruikt voor verwerkingssystemen, voor zover haalbaar 
 • Tijdens het gehele productieproces wordt verantwoordelijk watergebruik zorgvuldig in acht genomen
 • Bij het ontwikkelen en verbeteren van producten wordt rekening gehouden met het waterverbruik
 • Waterhulpbronnen zijn beschermd tegen verontreiniging en in elke stap wordt rekening gehouden met de efficiëntie van de technieken

 

Sociale rechtvaardigheid

Sociale rechtvaardigheid

Verantwoorde bedrijfsvoering, respect voor de gezondheid, veiligheid en rechten van mensen en de planeet.

Armstrong World Industries verklaart dat het volledig werkt volgens de volgende richtlijnen en principes.

 • Het Sociaal Handvest van de Europese Raad
 • De internationale Sullivan-pricipes
 • De Global Compact-principes

Armstrong is actief betrokken bij een aantal sociale projecten die betrekking hebben op de lokale gemeenschap rond zijn bedrijven.

Als verantwoordelijke fabrikant zijn wij gecertificeerd volgens het ISO 14001 milieubeheersysteem gericht op de bescherming, verminderd gebruik en het beheer van schaarse hulpbronnen en de wijdere omgeving.