Plafonds met een hoge lichtreflectie creëren helderdere ruimten.

          Bovenstaande foto: Metal Clip-In met speciale perforatie (l) en Ultima + met Lineaire verlichting (r)

Plafonds met een hoge lichtreflectie creëren helderdere ruimten.

Pictogram lichtreflectie

Een goed ontworpen plafond met hoge lichtreflectie verbetert de totale verlichting en de gelijkmatigheid van de verlichting in de ruimte, met directe invloed op het werkcomfort, het welzijn en de productiviteit.

Sterk reflecterende plafondsystemen, die tot 90% van het licht terug de ruimte in reflecteren, kunnen het energieverbruik tot wel 20% verminderen.

Plafondsystemen spelen een belangrijk rol bij energiebesparing. Een goed ontworpen plafond met hoge lichtreflectie verbetert de verlichting van de ruimte en zorgt voor minder lichtarmaturen, minder elektrische verlichting, lagere onderhoudskosten en een verminderde koellast.

Daglicht en elektrische verlichting vormen de twee belangrijkste bronnen van verlichting op de werkplek. De lichtreflectie van plafond-, vloer- en wandoppervlakken speelt de op een na belangrijkste rol bij de algehele verlichting van een ruimte en is direct van invloed op ons werkcomfort en onze productiviteit.

Voordelen van plafonds met hoge lichtreflectie:

  • Lichtreflectie ≥ 90% ⇒ 20% kostenbesparing met indirecte verlichting
  • Totale energiebesparing van een gebouw tot wel 11%
  • 7% besparing op de energie voor koelsystemen
  • Plafonds met een hoge lichtreflectie dragen bij aan LEED®, BREEAM, HQE, DGNB en Ska-punten door het betere visuele comfort